Ποιοι είμαστε


LOCI: ‘’Ο ΧΩΡΟΣ ΩΣ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ’’

Το αρχιτεκτονικό studio LOCI ARCHITECTS  ιδρύθηκε από τον Jamie Anderson, συνιδιοκτήτη του πρώην γραφείου ‘aiolou architects’.  Με 15ετή εμπειρία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την εσωτερική διακόσμηση, το studio έχει στόχο να παράγει έργα υψηλής ποιότητος, προσαρμοσμένα στις ανάγκες και επιθυμίες του πελάτη και τις συνθήκες του εκάστοτε περιβάλλοντος.

Η πλειοψηφία των έργων βρίσκεται στην Μάνη, ενώ το γραφείο μας με έδρα την Αθήνα, αναλαμβάνει έργα σε διάφορα νησιά και μέρη της υπόλοιπης Ελλάδας. Τα έργα μας βασίζονται στην φιλοσοφία ότι ο εκάστοτε τόπος διαθέτει την δική του δυναμική και τα δικά του ερεθίσματα, όπως η τοπική αρχιτεκτονική, τα τοπικά υλικά, το περιβάλλον, το κλίμα, η ιστορία και ο πολιτισμός που έχουν συνθέσει τον χαρακτήρα του στο πέρασμα των χρόνων.  Ανοίγοντας διάλογο με την δυναμική του κάθε τόπου, δημιουργούμε προτάσεις οι οποίες είναι πλήρως εναρμονισμένες με το τοπικό περιβάλλον και την φύση, περιλαμβάνοντας μοντέρνα στοιχεία και τάσεις που συναντάμε στην εσωτερική αρχιτεκτονική, σε νέα υλικά και έπιπλα. Η καλή επικοινωνία με τον πελάτη είναι το κλειδί για την δημιουργία υψηλών υπηρεσιών σε δημιουργικό, πρακτικό και εν τέλει προσωπικό επίπεδο.


Jamie Anderson, αρχιτέκτων

Ο Jamie γεννήθηκε και σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εδιμβούργο, όπου και ξεκίνησε την μελέτη του γύρω από την σχεδίαση με βάση την θεωρία του ‘’genius loci’’. Από το 2000 μέχρι το 2003 συνεργάστηκε με μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία στο Εδιμβούργο, όπου και εξέλιξε τις ικανότητές του σε μελέτες ανακαίνισης και αποκατάστασης έργων, καθώς και τις τεχνικές του στη διαχείριση έργων και την επικοινωνία. Το 2003, συνδημιούργησε το αρχιτεκτονικό γραφείο  ‘aiolou architects’ με όραμά του την δημιουργία αρχιτεκτονικής, εμπνευσμένης από την φύση και τον πολιτισμό σε συνδυασμό με τις ανάγκες του κάθε χρήστη. Ως νέο όραμα, μέσω της ομάδας των ‘LOCI architects’, έχει την δημιουργία έργων, με πρόσθετα εργαλεία τον εσωτερικό σχεδιασμό και τις περιβαλλοντικές μελέτες, τα οποία υπόσχονται μία ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική μελέτη.


Στέφανη Τζανουδάκη, Ερευνήτρια, Interior Designer/Stylist

Η Στέφανη σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων στο Ηνωμένο Βασίλειο (Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου), όπου και ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στον τομέα των Visual & Cultural studies. Είναι λέκτορας και σύμβουλος σε θέματα εσωτερικής διακόσμησης και σύγχρονων τάσεών και έχει ιδρύσει την δική της εταιρία από το 2008, παρέχοντας σχετικές υπηρεσίες. Έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασίας με αρκετές εταιρίες στην Ελλάδα και ασχολείται με έργα που συνδυάζουν την μοντέρνα φιλοσοφία με ιστορικά στοιχεία, υλικά, υφάσματα και υφές. Ως ερευνήτρια και interior designer/stylist, έχει αναλάβει έργα στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, την Σουηδία και την Ολλανδία.


ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

Το studio συνεργάζεται με ένα δίκτυο συνεργατών που αποτελείται από μηχανικούς, οικοδόμους και τεχνίτες, οι οποίοι παρέχουν υψηλής ποιότητος υπηρεσίες. Η έμπιστη συνεργασία με εταιρίες και προμηθευτές από όλη την Ελλάδα, διασφαλίζει την καλή ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα των έργων.